Malta seadustas abielulahutused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maltal abielulahutuste seadustamise toetajad tähistamas maikuist võitu referendumil.
Maltal abielulahutuste seadustamise toetajad tähistamas maikuist võitu referendumil. Foto: SCANPIX

Maltalastel on ilmselt juba alates oktoobrist lubatud kodumaal oma abielu lahutada, sest katoliikliku riigi parlament võttis eile vastu seda sätestava seaduse.

Seaduse poolt hääletas 52 ning vastu 11 parlamendisaadikut, viis jäid erapooletuks. Mais korraldati Vahemere saareriigis referendum, milles rahvas toetas lahutuste lubamist, vahendas AFP.

Malta, kus leidub kirik igal ruutkilomeetril ja mille elanikest 95 protsenti on katoliiklased, oli viimane Euroopa Liidu liikmesriik, kus oli keelatud abielu lahutada. Iseseisvatest riikidest pole see maailmas veel lubatud vaid Vatikanis ja Filipiinidel.

Maltal eile vastu võetud seadus lubab lahutada abielu pärast seda, kui paar on vähemalt neli aastat lahus elanud. Seni pidid abielu lahutada ihkavad maltalased seda tegema välismaal. Abort on Maltal siiani keelatud.

Enne Maltat seadustas abielulahutused viimasena Tšiili, mis tegi seda 2004. aastal pärast avalikkuse tugevat survet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles