ÜRO saadab Somaalia pealinna lennukitega toiduabi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO toiduabiprogramm WFP saadab Somaaliasse toiduabi
ÜRO toiduabiprogramm WFP saadab Somaaliasse toiduabi Foto: SCANPIX

ÜRO toiduabiprogramm WFP on valmis alustama täna lennukitega toidu transportimist näljahädas vaevlevasse Somaaliasse, vahendas BBC.

Tegemist on esimese õhusilla kaudu kohale toimetatava toiduabiga pärast seda, kui ÜRO kuulutas eelmisel nädalal kahes Somaalia piirkonnas välja näljahäda.

Somaalia välisminister Mohamed Ibrahim hoiatas Roomas toimunud hädaabi kohtumisel, et enam kui 3,5 miljonit inimest võib riigis surnuks nälgida.

Islamistid, kes suuremat osa Somaaliast kontrollivad, on ÜRO toiduabiprogrammid ära keelanud. Al-Qaedaga seotud rühmitus Al-Shabaab on süüdistanud abipakkujaid liigses poliitilisuses.

WFP juhi Josette Sheerani sõnul toimetatakse toit pealinna Mogadishusse. Kümned tuhanded Somaalia kodanikud on al-Shabaabi kontrollitavatest piirkondadest põgenenud pealinna ning naaberriikidesse Kenyasse ja Etioopiasse.

Prantsusmaa põllumajandusministri Bruno Le Maire sõnul on maailm toidu julgeoleku tagamisel ebaõnnestunud, vahendas BBC. «Kui me vajalikke samme ei astu, saab näljahädast sajandi skandaal,» ütles Le Maire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles