Moskvasse ilmunud plakat kujutab Medvedevit Kapten Ameerikana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva kesklinna ilmunud plakat «Kapten Venemaa» Dmitri Medvedeviga.
Moskva kesklinna ilmunud plakat «Kapten Venemaa» Dmitri Medvedeviga. Foto: SCANPIX

Moskvasse ilmus täna Kremli meelehärmiks salapärane plakat, mis kujutab Vene president Dmitri Medvedevit USA kinodes menu nautiva seiklusfilmi «Captain America: The First Avenger» («Kapten Ameerika: esimene tasuja») peakangelasena.

Vene presidendi nägu on pilapostril asetatud Kapten Ameerika pea asemele ning plakatit ehib venekeelne lause: «Kapten Venemaa. Esimene valitseja», vahendas AFP.

Kui õigel filmipostril hoiab superkangelane käes kilpi, siis Medvedevi hoolde on usaldatud iPad.

Anonüümne Kremli ametnik nimetas plakatinalja rumaluseks.

Sel nädalavahetusel ka Eesti kinodesse jõudev film «Kapten Ameerika» räägib loo kõhnast, kuid vaprast sõdurist, kellest saab üliinimlike võimetega kangelane.

Postri autor, kes palus oma isikut mitte avaldada, põhjendas AFP-le, et tegemist on tema vastusega Moskva kesklinnas üles pandud plakatitele, mis kujutavad Vladimir Putinit James Bondina.

«Kas ma kardan võimude reaktsiooni? Ei. Ma ei ole terrorist, olen kunstnik,» ütles ta. «Minu töös pole midagi agressiivset. Loodan, et võimud saavad sellest aru.»

Sama kunstnik on ka maikuus Moskva tänavatele ilmunud salapäraste plakatite autor, millel Venemaa juhitandemit kujutati tenniseriietes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles