Vare: Eesti peaks astuma suhetes Venemaaga esimese sammu

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Vare.
Raivo Vare. Foto: Toomas Huik

Transiidiekspert Raivo Vare ütles täna Raadio 2 saates «Ülekuulamine», et Eesti peaks astuma esimese sammu, et proovida suhteid Venemaaga parandada.


Vare sõnul on suurim probleem selles, et Eesti ja Venemaa ei suhtle omavahel. "Kui ei suhtle, siis kõik negatiivsed trendid ja tendentsid võimenduvad ning kõik positiivne kaob," vahendas

ERR Uudised

Vare sõnu.

Eesti Diplomaatide Kooli asedirektor Vahur Made sõnul on Eesti olnud suhtlemises Venemaaga siiani liiga laisk. Lisaks arvas Made, et kahepoolsetel Vene-Eesti kahepoolsetel suhetel ei ole tulevikku ning Eesti peaks püüdma Venemaaga suhelda läbi Brüsseli.

Poliitik Marko Mihkelsoni arvates on aga Eesti teinud viimase 15 aasta jooksul korduvalt samme, et soodustada ja arendada suhteid Venemaaga, ka Mihkelsoni sõnul on suhtlemine ainus viis, et mõnes valdkonnas Venemaaga edusamme teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles