Medvedevi nõunikud hoiatavad Putini eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Dmitri Medvedev (paremal) ja peaminister Vladimir Putin.
Vene president Dmitri Medvedev (paremal) ja peaminister Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaad ähvardavad ühiskondlikud pinged ja majanduslik kokkuvarisemine, kui tuleva aasta presidendivalimistel kandideerib Dmitri Medvedevi asemel Vladimir Putin, hoiatasid täna kaks Kremli nõunikku.

Täna Vedomostis ilmunud artiklis, mis on üks kõige häälekamaid Medvedevit toetavaid sõnavõtte, maalivad presidendi rajatud Kaasaegse Arengu Instituudi (INSOR) analüütikud Venemaa tulevikust sünge pildi, kui Putin peaks Kremlisse naasma, vahendas AFP.

«Juba see, kui praegune president otsustaks oma mandaadist loobuda, põhjustaks riigis suure kriisi,» hoiatavad INSORi juht Igor Jurgens ja nõukogu liige Jevgeni Gontmahher.

Venemaa presidendivalimised toimuvad järgmise aasta märtsis ning ei Putin ega Medvedev pole veel teatanud, kes neist seal osaleb.

Kui Medvedev tagasi ei kandideeri, ennustavad Jurgens ja Gontmahher Vene rahaturgude järsku langust ning Venemaa kahe suurima probleemi – kapitali äravoolu ja emigreerumise – kiiret süvenemist. Tõsisemaks võivad muutuda ka teised ühiskondlikud probleemid ja paremäärmuslus.

Artiklis Putinit avameelselt ründavate analüütikute sõnul juhib peaminister praegu kampaaniat, mille eesmärgiks on «stabiilsuse» jätkumine. Stabiilsus on aga Venemaal muutunud mitte üksnes stagnatsiooni, vaid kogu ühiskonna selge mädanemise sünonüümiks, kirjutavad Jurgens ja Gontmahher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles