Puuma läbis USAs hämmastava teekonna

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energia- ja keskkonnakaitse osakonna töötaja uurib pika teekonna läbinud ja traagiliselt hukkunud puumat
Energia- ja keskkonnakaitse osakonna töötaja uurib pika teekonna läbinud ja traagiliselt hukkunud puumat Foto: SCANPIX

USAs Connecticuti osariigis surnuna leitud puuma oli sinna jõudmiseks kõndinud läbi mitme osariigi. Teadlaste sõnul oli tegemist maailma kõige pikema teekonnaga, mille maismaa imetaja on läbinud, vahendas BBC.

DNA testid näitasid, et puuma oli pärit Lõuna-Dakota Mustadest Mägedest, mis asuvad looma leiukohast pea 3000 kilomeetri kaugusel.

Juhuslikud proovid võeti samalt puumalt juba 2009. ja 2010. aastal Minnesota ja Wisconsini osariigis. Teadlaste sõnul ei olnud pika teekonna läbinud loom kuskilt põgenenud või vangistusest vabanenud, kuna ta ei olnud kastreeritud. 

«Selle puuma teekond on märk looduse imedest ning selle liigi visadusest ja kohanemisvõimest,» ütles riigi energia- ja keskkonnakaitse osakonna volinik Daniel Esty.

Ajaloolise teekonna läbinud puuma oli noor ning sale isane, kaaludes 64 kilogrammi. Enne surma nähti puumat viimati 5. juunil Greenwichi kooli lähedal Connecticutis.

Tänapäeval on Põhja-Ameerikas puumade peamisteks elukohaks USA lääneosa ning Kanada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles