Politsei ja meeleavaldajate kakluses Reykjavikis sai viga 5 inimest

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse tagasi astumist nõudev demonstratsioon Reykjavikis  parlamendihoone ees.
Valitsuse tagasi astumist nõudev demonstratsioon Reykjavikis parlamendihoone ees. Foto: AP / Scanpix

Islandi pealinnas Reykjavikis läks eile õhtul rüselemiseks demonstrantide ja politsei vahel, viga sai viis inimest.


Finantskriisi lahendamist ja valitsuse tagasi astumist nõudev demonstratsioon sadade islandlaste osavõtul algas parlamendihoone ees, vahendas Helsingin Sanomat.

Inimesed olid ärritunud Rahvusvahelise Valuutafondi IMFi laenutingimuste pärast. «IMF purustab hariduse, heaolu, tervishoiu ja demokraatia,» oli kirjas ühel plakatil.

Parlamendihoone juurest liikus grupp meeleavaldajaid politsei peahoone ette, kus nõuti ühe reedesel demonstratsioonil kinni peetud mehe vabastamist, vahendas BBC.

Mõned üritasid lõhkuda maha ehtise välisust ja majja sisse tungida, mistõttu lasi politsei rahva hulka pipragaasi. Rüselemise käigus sai vigastada viis inimest.

Olukorra rahustamiseks vabastati kinnipeetav kautsjoni vastu.

IMF teatas neljapäeval ametlikult, et annab finantskriisi tõttu hätta sattunud saareriigile laenuks 2,1 miljardit dollarit.

Islandi raskesse olukorda tekkis pööre eile, kui Saksamaa teatas 308 miljoni euro suurusest laenuabist Islandi hoiuste tagamise fondile. See annab võimaluse maksta sakslastest Kaupthing panga klientidele täies mahus tagasi nende hoiused.

Kaupthing on üks Islandi kolmest suuremast pangast, mille valitsus võttis oma kontrolli alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles