Iraagi kaksikplahvatuses hukkus üle kümne inimese

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi politseiohvitserid
Iraagi politseiohvitserid Foto: SCANPIX

Enesetaputerroristi õhkisid Tikriti linnas Iraagis kaks pommi, mille tulemusel hukkus vähemalt 12 ja sai haavasid 30 inimest, vahendas AFP.

Kõigepealt plahvatas Al-Rafidaini panga ees autopomm ning minut hiljem õhkis end kogunenud rahvamassi keskel veel teine terrorist, vahendas AFP. Tegemist oli järjekordse Iraagi julgeolekujõudude vastu suunatud rünnakuga, mis saadab USA vägede riigist lahkumist ning vastutuse üleandmist kohalikele võimudele.

«Vaid paar minutit pärast sisenemist kuulsin ma suurt plahvatust. Me jooksime välja, et näha, mis toimub, ma nägin kõikjal surnukehi ja haavatuid,» ütles politseinik Assam Dhiyab, kes oli läinud panka oma üksuse töötasu kätte saama, vahendas Reuters.

Sõjaväe ametniku kinnitusel sai plahvatustes surma vähemalt 12 ning vigastada enam kui 30 inimest. Enamik haavatutest olid Iraagi sõdurid.

Panga kõrval parkinud auto plahvatuses sai kannatada lisaks veel üheksa autot ning mõned poed, ütles sündmuskohal viibinud politseinik.

Pealtnägijate tunnistusel oli teise terroristi sihtmärgiks plahvatanud auto juurde kogunenud Iraagi armee sõdurite ja ohvitseride grupp, vahendas Reuters.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles