Tee-ehitus Rumeenias ohustab ürgmetsa

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retezati rahvuspark Rumeenias.
Retezati rahvuspark Rumeenias. Foto: Wikipedia.org

Maailma Looduse Fond (WWF) hoiatas laastava mõju eest, mida toob endaga kaasa 19-kilomeetrise teelõigu rajamine läbi kahe Rumeenia edelaosas asuva kaitseala.

«Euroopa viimane puutumatu metsamaastik väljaspool Venemaad ja Soomet võib hävida,» hoiatas WWF pärast seda, kui Rumeenia võimud kiitsid heaks kava rajada teelõik läbi Retezati mägede ja Karpaatides asuva Domogledi rahvuspargi, vahendas uudistevõrk AFP.

WWF hinnangul on tegu keskkonnaalaste õigusaktide selge rikkumisega. «Selle tee ehitamine sümboliseerib täielikku hoolimatust Rumeenia kaitsealade suhtes,» lisas WWF esindaja Rumeenias Csibi Magor.

Rumeenia looduskaitseameti kinnitusel on luba vastavuses Rumeenia ja Euroopa Liidu seadustega. Looduskaitsjad on püüdnud aga juba viis aastat projekti elluviimist takistada, kuna leiavad, et see seab ohtu sealse rikkumata ja mitmekesise looduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles