Nigeerias jäi Boko Harami rünnakus kadunuks sadu sõdureid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria sõjaväelane. Foto on illustratiivne.
Nigeeria sõjaväelane. Foto on illustratiivne. Foto: Sunday Alamba/AP/Scanpix

Nigeeria kõrvalises kirdeosas jäi pärast äärmusrühmituse Boko Harami rünnakut armeebaasile kadunuks sadu sõjaväelasi, teatasid julgeolekuallikad pühapäeval.

Džihadistid hõivasid Yobe osariigis asuva rohkem kui 700 sõjaväelasega baasi mitu tundi kestnud lahingu järel.

Pärast rünnakut on teada vähem kui 100 sõjaväelase saatus, ütlesid allikad.

«Boko Harami väed ründasid ründasid valitsusvägesid Jilli külas. Terroristid tulid suurte jõududega kella 19.30 ajal ja vallutasid baasi pärast ägedat lahingut kell 21.10,» täpsustas sõjaväeallikas.

«Baasis oli 734 sõjaväelast. Praegu on komandör ja 63 sõdurit jõudnud 60 kilomeetri kaugusel asuvasse Geidami,» lisas allikas.

Kuu alguses ründasid islamistid riigi kirdeosas põgenikelaagrit ja röövisid kõik toiduvarud. Ühtlasi tapeti neli inimest.

Boko Haram on Nigeeria kirdeosas vägivalda külvanud juba üheksa aastat. Enesetapurünnakuid tehakse mošeedes, turgudel ja põgenikelaagrites, sageli kasutatakse selleks noori tüdrukuid.

Nigeeria valitsus on teatanud Boko Harami alistamisest korduvalt. President Muhammadu Buhari teatas rühmituse "tehnilisest alistamisest" juba 2015. aasta detsembris.

Boko Haram tähendab hausa keeles "Lääne haridus on kurjast" ja rühmitus võitleb šariaadiseadustel põhineva riigi loomise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles