Gruusias tulistati presidentide konvoid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia presidendi Mihheil Saakašvili ja Poola presidendi Lech Kaczyński autot saatvad julgestajad Lõuna-Osseetia kontrolljoone juures.
Gruusia presidendi Mihheil Saakašvili ja Poola presidendi Lech Kaczyński autot saatvad julgestajad Lõuna-Osseetia kontrolljoone juures. Foto: AFP / Scanpix

Gruusia siseministeeriumi teatel kuuldi eile õhtul laske Lõuna-Osseetia kontrolljoone lähedal maanteel, millel liikusid konvoiga presidendid Mihheil Saakašvili ja Lech Kaczyński, kuid keegi senistel andmetel kannatada ei ole saanud.

Lasud olevat kostnud Vene vägede kontrolli all olevatelt aladelt, ent pole teada, kas need olid sihitud konvoi pihta või õhku, vahendasid CNN ja BBC News. Mujal piirkonnas tulistamistest eile ei teatatud, ehkki olukord on seal endiselt pingeline.

Saakašvili hinnangul oli õhtune vahejuhtum «ilmselgelt mõeldud provokatsioonina», mis näitab, et selles konfliktipiirkonnas ollakse vastamisi «ettearvamatute inimestega».

Gruusiasse nn rooside revolutsiooni aastapäeva tähistama sõitnud Poola president Lech  Kaczyński kinnitas samuti tulistamist. Ta märkis, et kuulis ka venekeelseid hüüatusi, kuid ei oska öelda, kuhu lasud olid suunatud.

Reutersile tunnistas üks presidentidega kaasas reisinud pealtnägija, et konvoi pihta avati tuli, kui see jõudis mõnekümne meetri kaugusele kontrollpunktist Lõuna-Osseetia de facto piiril.

Lõuna-Osseetia separatistlikud võimud seevastu lükkasid aga süüdistused kategooriliselt tagasi ning sama tehti ka Moskvas, kus nimetati Thbilisi teateid «järjekordseks näiteks soovmõtlemisest».

Peruu pealinnas viibiv Vene välisminister Sergei Lavrov aga küsis, kas see, et «president kutsub inimesi mingitele pidustustele Thbilisis ja viib ta siis teise riiki, pole provokatsioon» ning vastas ise, et «mõistagi on see nii».

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles