Presidendi suunas jooki visanud meest koheldakse LAVis kui mõrvarit

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Aafrika Vabariigi president Jacob Zuma
Lõuna-Aafrika Vabariigi president Jacob Zuma Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi presidendi Jacob Zuma suunas jooki visanud mees väidab, et teda koheldakse kui mõrvarit, vahendas AFP.

«See oli õnnetus,» selgitas Daryl Peense eelmise aasta juulis Durbani linnas toimunud intsidenti. Mees viskas presidendi suunas jooki riigi suurimal hobuste võidusõidul.

Peense tunnistas kohtus, et ta pillas joogi käest, kui Zuma tema rõdu eest möödus. Kohtus tunnistas mees, et tegemist oli õnnetusega, mille põhjustasid trügivad inimesed, kes presidenti näha tahtsid.

Üks Zuma ihukaitsjatest ütles aga kohtus, et nägi kuidas Peense tahtlikult viskit ja vett presidendile pähe tahtis kallata. Ihukaitsja sõnul ei õnnestunud see tal vaid seetõttu, et valvur varjas oma jakiga Zumat.

Peense, kes tunnistas, et oli intsidendi ajal purjus jäi kolmapäeval kohtus süüdi ning talle määratakse karistus 7. septembril.

«Ma ei ole kindel, kas ma otsuse edasi kaeban, kui nad mulle karmi süüdistuse esitavad,» ütles mees. Peense on pidanud tasuma juba üle 10 400 euro kohtukulusid. «Ainuke, mida ma nüüd palun on mitte vangi minna.»

Prokuröri sõnul pääseb Peense ilmselt siiski vaid rahatrahviga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles