Venemaa otsib taas balti naissnaipreid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Osseetia separatistliku valitsuse võitlejad augusti alguses valvamas Roki tunnelit, mis viib Põhja-Osseetiasse.
Lõuna-Osseetia separatistliku valitsuse võitlejad augusti alguses valvamas Roki tunnelit, mis viib Põhja-Osseetiasse. Foto: AFP / Scanpix

Vene Föderatsiooni peaprokuratuuri väitel on neil tõendeid, et augustis puhkenud sõjalises konfliktis võitlesid Gruusia poolel NATO riikide kodanikud, teiste seas ka üks läti naissnaiper.

Peterburis pressikonverentsi andnud prokuratuuri uurimiskomitee juht Aleksandr Bastrõkin teatas vastuseks ajakirjanike pärimisele, et sõjaga olid ilmselt seotud «Ameerika, Tšehhi vabariigi, Tšetšeenia, Balti riikide, Ukraina ja Türgi» võitlejad, vahendas Reuters.

«Nende inimeste arv oli üsna väike ja nad täitsid valdavalt toetavaid rolle,» märkis ametnik, kelle sõnul aitas osa välismaalasi õpetada välja grusiine. «Kuid oli ka kaks snaiprit… üks Ukrainast ja minu teada üks läti naine.»

Bastrõkini sõnul käsitletakse välisriikide võitlejate kasutamist kriminaalkuriteona ning ta lubas selle teema tõstatada kohtumisel Interpoli esindajatega.

Gruusia julgeolekunõukogu sekretär Kahha Lomaia teatas Reutersile vastuseks, et «selliseid absurdseid väiteid» on raske kommenteerida. Ta kinnitas, et riigi armees võitlesid ainult Gruusia kodanikud, nagu on seaduses nõutud.

Lomaia sõnul on väited, nagu võidelnuks peaaegu pool maailma augustis Gruusia armees, nende vene juhtide fantaasia, kes soovivad õigustada rahumeelsete inimeste tapmist.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles