Chávez jätkab valimiste järel sotsialistlikku revolutsiooni

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vasakpoolse Venezuela presidendi Hugo Chávezi juhitav Venezuela Sotsialistlik Ühendpartei (PSUV) saavutas kohalikel valimistel võidu pea kõigis osariikides, kuid suuremates linnades haaras võimu opositsioon.


Esialgsete tulemuste kohaselt võitsid sotsialistid 22st kubernerikohast 17, kuid opositsiooni kandidaadid saavutasid valimisvõidu riigi tihedamini asustatud piirkondades - Zulia ja Miranda osariigis ning pealinnas Caracases, vahendas infoagentuur AFP.

«Revolutsioonileek on täna veel heledam,» ütles end valimiste võitjaks kuulutanud Chávez, kelle hinnangul näitasid valimistulemused, et inimesed toetavad sotsialistlikku revolutsiooni ning seda tuleb edasi laiendada.

Valimisaktiivsus oli Venezuela kohta märkimisväärselt kõrge, sest kohalikel valimistel andis oma hääle üle 65 protsendi registreeritud valijatest, mis tähistas piirkondlike valimiste uut rekordit. Tavaliselt jääb valimisaktiivsus alla 50 protsendi.

Valimised olid Chávezi jaoks olulised ka seetõttu, et riigipea soovib muuta presidendivalimisi puudutavat seadust, mis avaks talle tee järjekordseks presidendi ametiajaks. Möödunud aastal kukkus läbi Chávezi algatud referendum, mis oleks võimaldanud tema tagasivalimist 2012. aastal, vahendas Reuters.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles