Aktivistid koguvad allkirju Kõrgõzstani pealinna nime muutmiseks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirgiisid iseseisvuspäeva tähistamisel
Kirgiisid iseseisvuspäeva tähistamisel Foto: SCANPIX

Rida Kõrgõzstani ühiskondlikke ja poliitilisi organisatsioone alustas tänasest allkirjade kogumist pealinna ümbernimetamiseks.

Praegu kannab riigi pealinn Biškeki nime, ettevõtmise algatajad tahavad sellele anda rahvuseepose kangelase Manasi nime.

«Me plaanime 1. septembriks koguda 10 000 allkirja ja siis saaks parlament selle initsiatiivi läbi vaadata,» rääkis Interfaxile partei Elav Kõrgõzstan liider Toktaiõm Umetalijeva.

Poliitiku sõnul kehastab Manas hingejõudu ja kirgiiside ühtsust, mis eelseisvate presidendivalimiste tõttu on riigi jaoks väga oluline.

«Manasil õnnetus ju omal ajal ühendada seni eraldatud Kõrgõzstani klannid ja saada üle separatismist. Ka praegu on meie riigi jaoks olemas oht, et mõned presidendikandidaadid hakkavad üritama riigi jagamist põhja- ja lõunaosaks ning regioonideks. Just Manas, aga mitte kangelane Biškek, keda riigis peaaegu et üldse ei teata, pooldas ühtset Kõrgõzstani,» rääkis Umetalijeva.

Presidendivalimised leiavad Kõrgõzstanis aset 30. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles