Kaliningradi oblast huvitub Disneylandi rajamisest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miki-Hiir ja Minnie Tokyos asuvas Disneylandis.
Miki-Hiir ja Minnie Tokyos asuvas Disneylandis. Foto: SCANPIX

Kaliningradi oblast soovib saada omale Disneylandi lõbustusparki, ideed toetab ka president Dmitri Medvedev.

Oblasti kuberner Nikolai Tsukanov avalikustas kõnealuse plaani ajalehele Novõi Kaliningrad pärast läbirääkimisi riigipeaga.

Kuberner rääkis, et kui oblast peaks saama omale õiguse Disneylandi ehitamiseks, siis meelitaks see piirkonda turiste juurde. Samas ta rõhutas, et kasutas Disneylandi ainult kui näidet suurest lõbustuspargist.

Esimene Disneyland avati 1955. aastal Ameerika Ühendriikides.

Euroopas on praegu vaid üks Disneyland ja see asub Pariisis. Lisaks on taolised pargid Hongkongis ja Tokyos. Järgmine omataoline park avab oletatavasti 2016. aastal uksed Shanghais.

Kõik väljaspool USA asuvad Disneylandid kuuluvad kohalikele firmadele, kuid nad on ehitatud Walt Disney Company litsentsi järgi ja ameerika spetsialistide osalusel.

Tsukanov ei täpsustanud, kas oblast on pidanud kompaniiga eelläbirääkimisi või mitte.

2000ndate alguses teatati, et Moskva linnavõimudel on plaanis rajada Disneylandi lõbustuspark. Aastal 2008 kirjutas aga Vene meedia, et esimene Disneyland ehitatakse Venemaal hoopis Jekaterinburgi. See pidi valmima juba aastal 2009. Tegelikkuses pole kumbagi olemas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles