Iisrael annab Bosniale välja arvatava sõjakurjategija

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandar Cvetkovic (kollases T-särgis) Jeruusalemma ringkonnakohtus.
Aleksandar Cvetkovic (kollases T-särgis) Jeruusalemma ringkonnakohtus. Foto: SCANPIX

Iisraeli Jeruusalemma ringkonnakohus otsustas tulla vastu Bosnia ja Hertsegoviina ametivõimude palvele ning anda neile üle Bosnia serblane Aleksandar Cvetkovic.

Bosnia ja Hertsegoviina võimude oletusel on Cvetkovic seotud Srebrenica massimõrvaga aastal 1995, vahendas The Jerusalem Post. Teda kahtlustatakse vahetus osalemises 800-1200 inimese tapmises.

Cvetkovic on kõik süüdistused tagasi lükanud. Oma sõnul töötas ta armees üksnes autojuhina.

Tema advokaadil on apellatsiooni esitamiseks aega 30 päeva, vahendas AP. Kui aga ringkonnakohtu otsust ei vaidlustata, siis antakse mees Bosnia ja Hertsegoviina ametnikele üle 60 päeva jooksul.

Jeruusalemma ringkonnakohtul on Bosnia ja Hertsegoviina ametnikele aga kaks nõudmist. Esiteks tuleb sealsetel võimudel tagada kohtualusele täielik ohutus ja teiseks peavad nad lubama Iisraeli konsuli kinnipeetava juurde.

Cvetkovic on abielus juuditariga ja omab Iisraeli kodakondsust. Ta elab Iisraelis alates 2006. aastast. Sealsed võimud võtsid oletatava sõjakurjategija kinni selle aasta jaanuaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles