Venemaa lõpetas Euroopa lennukite sanitaarseire

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolibakter.
Kolibakter. Foto: SCANPIX

Venemaa tarbijakaitseamet tühistab alates teisipäevast ametlikult Euroopa Liidu riikidest lähtunud lennureiside sanitaarseire režiimi, mis kehtestati kolibakteripuhangu tõttu mai lõpul, teatas Interfax.

«Seoses epideemilise olukorra stabiliseerumisega, mis väljendub ohtlikku soolenakkusse nakatumise järsus alanemises, tühistatakse alates 2. augustist karmistatud kontroll Euroopast saabuvate isikute ja transpordivahendite üle,» teatas Venemaa peasanitaararst Gennadi Oništšenko.

Sanitaarseire režiim kehtis alates 26. maist. Selle aja jooksul kontrolliti ligi poolt miljonit reisijat ja meeskonnaliiget.

Ühtegi nakkusjuhtumit ei täheldatud.

«Mis puutub köögiviljatoodangut, siis asume järk-järgulise piirangute tühistamise režiimil,» lisas Oništšenko. Ta täpsustas, et tarnete taastamise ootejärjekorras on veel Eesti, Läti, Leedu, Sloveenia ja Saksamaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles