Välismaalaste sooritatavad varavastased kuriteod Soomes vähenevad

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okastraataed
Okastraataed Foto: SCANPIX

Välismaalaste sooritatavad varavastased kuriteod Soomes vähenevad, kõigist taolistest kuritegudest moodustavad need 5 protsenti.

Soome politsei andmetel sooritasid välismaalased esimesel poolaastal 5400 varavastast kuritegu, mis on ligi 20 protsenti vähem kui mullu samal ajal, kirjutab ajaleht Keskisuomalainen.

«Näib, et seda tüüpi organiseeritud kuritegevus on tulnud Soome, et siia jääda. Välismaalased sooritavad päris palju raskeid varavastaseid kuritegusid. Teatud kuritegusid sooritatakse seeriana lühikese aja vältel ja pärast seda lahkutakse riigist,» rääkis ajalehele politseiameti üleminspektor Arto Hankilanoja.

Niinimetatud hit and run kuriteod on valdavalt eestlaste, venelaste ja rumeenlaste rida. Lisaks sissemurdmistele korteritesse ja firmadesse ning rahakotivargustele pakuvad neile huvi paadimootorid ja metalltooted.

Sel suvel on uue ilminguna kerkinud esile pettused, mis on seotud eraisikutele «maha müüdud» töödega, nagu näiteks katuseremont ja majade värvimine.

Kuritegevuse vähenemise üheks põhjuseks on arvatavasti politsei, tolli ja piirivalve eelmisel suvel korraldatud ühisoperatsioon, mille käigus võeti kinni paarsada inimest ja neist osa saadeti tagasi juba sadamas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles