Iraak peab otsustama USA sõdurite riiki kauemaks jäämise

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi peaminister Nuri al-Maliki ja USA admiral Mike Mullen
Iraagi peaminister Nuri al-Maliki ja USA admiral Mike Mullen Foto: SCANPIX

USA rõhub Iraagi ametnikke, et otsus võimalikust USA sõdurite riiki kauemaks jäämisest tuleb teha kiiresti, vahendas AFP.

Iraagis viibiv USA admiral Mike Mullen ütles Bagdadi eeslinnas Camp Victory baasis peetud konverentsil, et otsust on vaja kiiresti. «Praegu on kindlasti käimasolevaid arutlusi ning ma olen lootusrikas, et Iraagi juhtkonna otsus USAga läbirääkimistesse astuda tehakse väga ruttu,» ütles Mullen.

Mulleni sõnul on «mõned väga keerulised poliitilised väljakutsed, mis on seotud otsusele jõudmisega,» kuid peaminister Nuri al-Maliki ja president Jalal Talabani on «küsimuse pakilisusest vägagi teadlikud.»

Maliki ütles kohtumisel Mulleniga, et loodetavasti jõutakse otsusele koosolekul, mis toimub täna. «Bagdadi ja Washingtoni vahel peaks jätkuma relvaalane koostöö, eriti õhukaitse valdkonnas,» kinnitas Maliki.

2011. aasta lõpuni on USA plaaninud Iraaki jätta 44 000  sõdurit. 2003. aasta invasiooni ajal sisenes riiki aga 170 000 sõdurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles