Soome vanglast põgenes kahekordne naismõrtsukas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Mari Kamps
Copy
Pyhäselkä vangla
Pyhäselkä vangla Foto: www.rikosseuraamus.fi

Soomes Hämeenlinnas asuvast Vanaja avavanglast lasi jalga kahe inimese tapmises süüdi mõistetud Terhi Tervashonka.

Satanistide hulka kuulunud Tervashonka osales 1998. aastal, mil ta oli 17-aastane, ühe mehe tapmises ja tükeldamises ning mõisteti 1999. aastal kaheksaks ja pooleks aastaks vangi. Ta vabanes tingimisi kevadel 2003 ja võttis omale perekonnanimeks Tukio.

Aastal 2007 tappis naine kiiniga 47-aastase mehe, lüües ohvrile pähe. Kohus karistas teda 10-aastase vangistusega.

Tervashonka viidi sel kevadel Pyhäselkä vanglast üle Vanaja avavanglasse, vahendas Ilta-Sanomat.

Naine töötas Hämeenlinnas pargitöölisena ja 21. juulil ta kinnipidamisasutusse ei naasnud. Politsei kuulutas Tervashonka tagaotsitavaks.

Kanta-Häme politseiülema asetäitja Mika Heikkoneni sõnul pole mõrvari kadumises suurt dramaatikat, kuigi ta on olnud jooksus juba ligi kümme päeva.

«Vangidele on määratud kindlad ajad, millal nad võivad vanglast tööle minna ja millal tuleb naasta. Ta oleks pidanud tulema ühiskondliku transpordivahendiga vanglasse tagasi pärast tööpäeva lõppemist,» selgitas kriminaalhooldusameti kommunikatsioonijuht Usko Määttä.

«Taolised loata lahkumised, mida avavanglas aeg-ajalt juhtub, kestavad tavaliselt mõne tunni, maksimaalselt on need olnud mõne päeva pikkused. Tavaliselt leiab politsei otsitava või annab siis vang end ise üles,» selgitas Määttä.

Tervashonkat laiaulatuslikult taga ei otsita, rääkis Heikkonen. Kui ta mingi reidi käigus tabatakse, siis ta ka kinni võetakse, lisas ta.

Märksõnad

Tagasi üles