NATO küsis Kosovosse lisajõude

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leekides Serbia ja Kosovo piiripunkt
Leekides Serbia ja Kosovo piiripunkt Foto: SCANPIX

NATO küsis Kosovosse lisajõude, kuid eitas selle seotust hiljutiste rahutustega vägivaldses põhjaregioonis, vahendas AFP.

«Me kontrollime olukorda põhjas, meil on piisavalt sõdureid. Asi  ei ole meie suutmatuses olukorda kontrollida. Meie saadetud sõdurid vajavad lihtsalt toetust,» ütles KFPR-i pressiesindaja Hans Dieter Wichter AFP-le. NATO KFOR-i missioonil on hetkel üle 5900 sõduri. Wichteri sõnul küsiti juurde umbes 500 meest.

Olukord muutus Kosovos uuesti pingeliseks eelmisel nädalal, kui etnilistest albaanlastest koosnev valitsus saatis politseijõud valvama kahte piiripunkti Kosovo põhjaosas. Pristina kinnitusel oli see vajalik, et kontrollida Serbia kaupadele seatud impordikeelust kinnipidamist. Sellele otsusele järgnenud kokkupõrgetes hukkus üks etnilisest albaanlasest politseinik.

NATO väed astusid tekkinud tülile vahele, kui Kosovo piiripunkt etniliste serblaste poolt põlema pandi ning seejärel buldooseriga maha sõideti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles