Venezuela presidendi tervis on paranemas

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Hugo Chávez enne ja pärast kemoteraapia esimese kuuri läbimist.
Venezuela president Hugo Chávez enne ja pärast kemoteraapia esimese kuuri läbimist. Foto: SCANPIX

Vähiravi saav Venezuela president Hugo Chávez ilmus eile toimunud ministrite ametisse vannutamise tseremooniale lühikese siilisoenguga.

Uue soengu põhjuseks on juulis läbitud kemoteraapia esimene kuur, mille tulemusena hakkasid riigipea juuksed välja langema.

Cháveze sõnul on tema keemiaravi läinud siiani edukalt. Samas toonitas ta, et juuste väljalangemine on normaalne osa kemoteraapia ravist ja viitab ravi toimimisele.

Riigipea sõnul näitavad proovid, et pahaloomulistest rakkudest on ta tänaseks vabanenud, kuid sellele vaatamata ootab teda ees veel kaks kemoteraapia kuuri.

Chávez, kes tähistas möödunud nädalal oma 57. sünnipäeva, ei ole avalikustanud, mis tüüpi vähk tal on.

Varasemalt on spekuleeritud, et Chávez, kes on presidendiametis olnud alates 1999. aastast, ei ole piisavalt hea tervise juures, et 2012. aasta presidendivalimistel osaleda. Chávez kinnitas aga eilses telepöördumises, et kavatseb kindlasti valimistel osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles