Mehhikos arreteeriti kuritegeliku jõugu juht

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahistatud Jose Antonio Hernandez
Vahistatud Jose Antonio Hernandez Foto: SCANPIX

Mehhiko politsei arreteeris narkojõugu juhi, kes tunnistas muuhulgas 1500 inimese tapmise tellimist, vahendas The Guardian.

33-aastast Jose Antonio Hernandezit kahtlustatakse ka USA konsulaaditöötaja ja tema abikaasa ründamise ja tapmise organiseerimises eelmisel aastal, vahendas BBC. Lisaks sellele süüdistatakse teda ka 14 noore tapmises 2010. aastal toimunud peol, samuti autopommi plahvatuses, mis tappis kaks politseinikku ning muudes kuritegudes, vahendas AFP.

Hernandez vahistati reedel pärast tulevahetust Chihuahua linnas. Mehhiko president Felipe Calderón kirjutas Twitteris, et Hernandezi tabamine oli «suurim löök» organiseeritud kuritegevusele Juárezi linnas pärast seda, kui sinna 2010. aasta aprillis saadeti 5000 politseinikku, et ohjata maailma ühe ohtlikuma linna kuritegevust. 2010. aastal toimus linnas kokku enam kui 3000 mõrva.

Kahtlusalust, keda tuntakse paremini kui El Diegot peetakse La Linea jõugu juhiks. Tegemist on jõuguga, mis töötab palgamõrvaritena. Mehhiko valitsus pakkus informatsiooni eest, mis viiks mehe tabamiseni üle ühe miljoni USA dollari suurust preemiat.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles