Politkovskaja protsess tehti taas avalikuks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Politkovskaja mõrva väidetavate kaasosaliste üle peetav protsess meelitas algusest peale ligi palju ajakirjanikke.
Anna Politkovskaja mõrva väidetavate kaasosaliste üle peetav protsess meelitas algusest peale ligi palju ajakirjanikke. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Moskva ringkonna sõjaväekohtus peetav protsess tuntud ajakirjaniku Anna Politkovskaja mõrvaga väidetavalt seotud nelja mehe üle muudeti jälle avalikuks, ehkki alles nädala eest viidi see suletud uste taha.

Kohtunik tõstatas selle küsimuse ühe kaitseadvokaadi sõnul ise ning otsustas istungi avalikuks muuta, vahendas AFP. Sama kohtunik oli protsessi ka alguses avalikuks jätnud, kuid paar päeva hiljem muutis ta oma otsust, viidates kaasistujate soovimatusele ilmuda ajakirjanikest tulvil kohtusaali.

Seejärel tegid aga kaasistujad peaaegu üksmeelse avalduse, milles nad palusid muuta protsessi uuesti avalikuks, kuna nad ei olevat tahtnud suletud protsess, vaid soovisid ainult telekaamerate äraviimist saalist.

Tänasel istungil puhkes aga veel skandaale, sest süüdistajad nõudsid hiljem kohtuniku väljavahetamist väidetavate protseduuri rikkumiste tõttu. Samal ajal eemaldati kohtu kolleegiumist üks kaasistuja, kes oli vestelnud meediaga, mis aga pole lubatud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles