Kaitseadvokaat: Politkovskaja mõrva tellis poliitik

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Politkovskaja.
Anna Politkovskaja. Foto: ITAR-TASS / Scanpix.

Moskvas eelmisel nädalal käivitunud protsessil üht neljast süüdistatavast esindav kaitseadvokaat Murad Mussajev väitis täna ajakirjanikele, et tuntud ajakirjaniku Anna Politkovskaja mõrva tellis üks kodumaine poliitik, kes tahtis naisele kätte maksta kriitiliste artiklite pärast.

 

Mussajevi sõnul pärinevad sellised andmed kohtule esitatud süüdistustoimikust, kuid nimesid ta ei maininud. Protsess oli vahepeal vähem kui nädal aega meedia eest suletud uste taga varjul ning kuulutati alles täna taas avalikuks, vahendasid AFP ja BBC News.

 «Kohtuasja dokumentides on mainitud nii motiivi kui ka isikut, kes tapmise tellis,» ütles advokaat, kelle klienti süüdistatakse seotuses mõrvaga. «Tapmise põhjuseks on kriitilised raportid, mis paljastasid teatud poliitilisi figuure.»

Mussajevi sõnul usuti prokuratuuris varem, et selle kuriteo pani toime keegi «suur ja hirmus välismaalt», kuid kohtule esitatud süüdistuskokkuvõttest võib leida hoopis kellegi «mitte nii suure ja hirmsa, vaid hoopis poliitiku riigi seest». Ta rõhutas samas, et veel pole teada, kes on see isik.

Tšetšeenia sõjast ja selle tagajärgedest peamiselt kirjutanud Anna Politkovskaja tapeti oma kodutrepikojas Moskvas kahe aasta eest oktoobris ilmselgelt palgamõrva meenutaval moel. Ohvri sugulased on juba ammu skeptilised pikaks veninud uurimise suhtes,  sest seni pole kohtu ette toodud  ei arvatavat tapjat ega ka mõrva tellijat.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles