Krasnodari krais võeti kinni kaks oletatavat laserterroristi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gelendžiki lennuväli Krasnodari krais.
Gelendžiki lennuväli Krasnodari krais. Foto: SCANPIX

Krasnodari krai politseinikud pidasid kinni kaks meest, kes püüdsid eile õhtul laserkiirega pimestada lennuki piloote Gelendžiki lennuvälja lähistel.

Siseministeeriumi pressiosakonna ülem Krasnodari krais Igor Željabin rääkis RIA Novostile, et kahtlustatavad on noored mehed, kellest üks on sündinud 1982 ja teine 1984.

«Saabus informatsioon, et mingid inimesed pimestavad piloote laserkiirega,» rääkis ta.
Intsident leidis aset kell 21.20 Moskva aja järgi.

Željabini sõnul olid mehed tunnistanud üles, et ostsid laserviiba turult ja tahtsid seda katsetada.

Krasnodari krai lennujaamade operaatorfirma Bazel Aero pressisekretär Olesja Jerjomina rääkis uudisteagentuurile, et huligaanid püüdsid pimestada Sky Expressile kuuluva Boeingu 737-500 piloote.

Liinil Moskva-Gelendžik lennanud Boeingus viibis intsidendi ajal 115 reisijat.

Željabini kinnitusel maandus lennuk korralikult ja meeskonnaga on kõik korras.

Jerjomina lisas, et lennuki rattad olid juba puudutanud maandumisrada, kui keegi suunas kokpitile laserkiire. Piloodid teatasid juhtunust kohe lennudispetšeritele, kes edastasid informatsiooni politseile.

Vene lennuameti Rosaviatsija teatel on sel aastal fikseeritud enam kui 40 juhtumit, kus tundmatu isik on püüdnud pimestada piloote. Suur osa intsidentidest on leidnud aset Doni-äärses Rostovis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles