Nicaragua julgeolekuoperatsioonis sai surma kümme inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicaragua valitsusmeelsed meeleavaldajad.
Nicaragua valitsusmeelsed meeleavaldajad. Foto: OSWALDO RIVAS / REUTERS

Nicaragua julgeolekuoperatsioonis sai pühapäeval surma kümme ja vigastada 20 inimest, teatasid inimõiguslased.

Nicaragua inimõigusühenduse info kohaselt korraldasid politsei ja valitsusmeelsed poolsõjaväelised üksused haaranguid Masaya linnas ning lähedalasuvates Niquinohomo ja Catarina kogukondades.

Inimõiguslaste andmetel on hukkunute seas kaks last ja neli politseiametnikku.

Nicaragua valitsusväed lasid päev varem pealinnas Managuas kiriku lähedases protestipaigas maha kaks noort meest.

Riigis vältavad 18. aprillist valitsusvastased meeleavaldused, milles on surma saanud üle 270 inimese. Algselt oldi protestidel vastu nüüdseks tühistatud pensionireformile, kuid nüüd nõutakse president Daniel Ortega tagasiastumist.

Kriitikud süüdistavad teda ja tema abikaasat, asepresident Rosario Murillot, diktatuuri kehtestamises. Ortega on võimul 2007. aastast.

ÜRO peasekretär Antonio Guterres väljendas kolmapäeval sügavat muret seoses olukorraga Nicaraguas ning kutsus vaenupooli üles vägivallast hoidumisele ja rahuvahendajate töö austamisele.

ÜRO teadaande kohaselt avaldas Guterres ühtlasi lootust, et kõik konflikti osapooled on huvitatud dialoogi arendamisest probleemidele rahumeelse lahenduse leidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles