Armeenia opositsioon nõuab ennetähtaegseid üldvalimisi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooni poolehoidjad Jerevanis Vabaduse väljakul.
Opositsiooni poolehoidjad Jerevanis Vabaduse väljakul. Foto: SCANPIX

Jerevanis Vabaduse väljakul leidis eile õhtul aset opositsiooni poolehoidjate meeleavaldus, millest võttis osa 4000 inimest.

Niisuguse numbri pakkus välja portaal Tert.am, viidates allikale Armeenia politseis.

Uudisteportaal Novosti-Armenia väidab aga, et osalejaid oli mõnisada.

Rahvahulga ees esines opositsioonilise Armeenia Rahvuskongressi juht ja riigi endine president Levon Ter-Petrosjan. Portaali Panarmenian.net andmetel kutsus ta võime üles korraldama lähema kahe kuu jooksul ennetähtaegseid parlamendi- ja presidendivalimisi.

Ter-Petrosjan rõhutas, et vastasel juhul nõuab Armeenia Rahvuskongress president Serž Sargsjani tagasi astumist ja valitsuskoalitsiooni laiali saatmist..

Opositsioonijuht märkis, et formaalne dialoog võimu ja opositsiooni vahel on muutunud kõige kaalukamaks sündmuseks riigi sisepoliitilises elus.

Selle aasta aprillis nõudis opositsioon poliitvangide vabastamist ja 2008. aasta märtsisündmuste uut läbi vaatamist, kui Jerevanis leidis aset kokkupõrge politsei ja opositsiooni vahel. Ka nõuti luba korraldada meeleavaldusi Vabaduse väljakul. Võimuorganid täitsid need nõudmised.

Mais nõudis opositsioon ennetähtaegsete presidendi- ja parlamendivalimiste korraldamist.

Koalitsiooni ja Armeenia Rahvuskongressi esindajate kohtumine leiab aset homme. Järgmine miiting Vabaduse platsil toimub aga 9. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles