Tai protestijad tulistasid rivaale

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tai pealinnas nädalavahetusel alanud uus valitsusvastane suurmeeleavaldus muutus täna vägivaldseks ning mitu inimest on saanud vigastada tulistamises, mis puhkes teel Bangkoki vanasse lennujaama, kuhu on kogunenud tuhanded inimesed. Hiljem tungisid protestijad ka suurde tegutsevasse lennujaama.

 

TPBSi telekaadrites võis näha kaht kollaste käepaeltega meest tulistamas püstolitest valitsuse toetajate leeri pihta, vahendas AFP. Seejärel tormas mitu kollastes särkides meest nuiadega nende kallale. Taustal võis näha leeke ning teistes kaadrites rivaale loopimas üksteise pihta kive ja muid esemeid.

Politseiametnike sõnul sai intsidendis kokku kümme inimest haavata, neist ühe seisund on kriitiline. Pikap-sõidukiga liikunud tulistajad kuulusid anonüümse allika kinnitusel opositsioonilisse Demokraatlikku Rahvaallianssi, mis esindab rojaliste, pealinna vana eliiti ja keskklassi.

Meeleavaldajad piiravad vanal Don Muangi lennuväljal juba kaks päeva peaministri ajutisi tööruume, valitsuse põhikompleksi juures kesklinnas on aga piketeeritud juba augustist alates. Pühapäeval alustas opositsioon enda sõnul otsustavat kampaaniat valitsuse murdmiseks. 

Tänablokeerisid valitsusvastased jõud peaaegu täielikult ka maantee, mis viib Bangkoki peamisse rahvusvahelisse lennujaama Suvarnabhumis. Kohaliku meedia andmetel jäeti vaid üks sõidurada avatuks. Viimastel andmetel tungisid protestijad juba lennujaama, mistõttu on see praegu suletud.

Meeleavaldajad ähvardasid juba varem marssida hommikuks lennujaama, et takistada peaminister Somchai Wongsawati naasmist välisvisiidilt Peruust, ning nende vaoshoidmiseks oli suurte jõududega kohal ka märulipolitsei.

Demokraatlikku Rahvaallianss nõuab valitsusjuhi tagasiastumist, sest teda peetakse kahe aasta eest kukutatud ekspeaministri Thaksin Shinawatra korrumpeerunud poliitnukuks. Somchai aga rõhutab, et ta on demokraatlikult valitud valitsuse juht ega kavatse raskel ajal taganeda.

Tai armeejuht lükkas samal ajal tagasi protestijate üleskutsed, et sõjavägi sekkuks valitsuse tegevusse nagu kahe aasta eest, kui korraldati eelmine riigipööre. Relvajõud on nõustunud, et uus putš ei lahenda riigi probleeme, teatas kindral Anupong Paojinda.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles