Iraak soovib jätkata USAga koostööd sõjalises väljaõppes

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi peaminister Nouri al-Maliki
Iraagi peaminister Nouri al-Maliki Foto: SCANPIX

Iraak otsustas alustada läbirääkimisi Washingtoniga, et jätkata koostööd sõjalise väljaõppe näol ka pärast 2011. aasta lõpus toimuvat USA vägede riigist väljaviimist, vahendas AFP.

Tegemist on esimese sammuga, et jõuda kokkuleppele USA sõdurite edasises kohalolekus. «Poliitilised jõud on jõudnud kokkuleppele, et valitsus alustaks läbirääkimisi Ameerika poolega vaid väljaõppe teemadel,» kinnitas Iraagi välisminister Hoshyar Zebari AFP-le.

Sellisele otsusele jõuti eile Bagdadis kinniste uste taga peetud tund aega kestnud kohtumisel, millel osales ka peaminister Nuri al-Maliki. Iraagi president Jalal Talabani sõnul valitses läbirääkimiste avamise küsimuses üldine üksmeel.

«Me hindame neid kommentaare, samuti nagu ka toetust, mida enamik poliitilisi juhte välja näitas,» ütles USA saatkonna ametnik. «Me vaatame üle Iraagi valitsuse otsuse arutada jätkuvat partnerlust sõjalise väljaõppe osas,» lisas ta. Nii Washington kui ka USA sõjaväeline juhtkond Iraagis ei ole langetatud otsust veel kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles