Soome kaksikmõrvar endiselt jooksus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakaamerad ja valjuhääldid vanglaaia juures.
Turvakaamerad ja valjuhääldid vanglaaia juures. Foto: SCANPIX

Soome politseil pole andmeid vanglast jalga lasknud kaksikmõrvari Terhi Tervashonka asukohast, kuid oletatavasti peidab naine end tuttavate juures ega ole riigist lahkunud.

Politseisse on saabunud vihjeid naise võimalikust asukohast, vahendas Iltalehti. Neist enamik on tulnud Lõuna-Soomest. «Tõsiseltvõetavaid kohti ja vihjeid täpsustatakse, kuid laiaulatusliku otsinguoperatsiooni jaoks pole meil ressursse,» rääkis ülemkomissar Timo Kiiski.

Kiiski oletab, et Tervashonka varjab ennast tuttavate juures. Politsei edastas aga igaks juhuks naise tundemärgid piirivalveametile ja teistele ametkondadele. Tema tabamine on vaid aja küsimus, kinnitas Kiiski.

29-aastane Tervashonka ei naasnud Hämeenlinnas asuvasse Vanaja avavanglasse 21. juulil. Ta käib pargitöölisena tööl ja kannab seetõttu tavalisi rõivaid ja mitte vanglariietust.

Kui politseinikud Tervashonka tabavad, siis toimetatakse ta kinnisesse vanglasse.

Soome meedias on imestatud selle üle, et kaks inimest tapnud mõrtsukas ei olnudki kinnises vanglas, vaid avavanglas, kust ta käis Hämeenlinna parkides tööl.

Kanta-Häme politseikomissar Ilkka Iivari selgitas MTV3-le, et kuigi naise taust on ränk, siis vanglas tehtud riskianalüüsi järgi ei peeta teda ohtlikuks.

Kriminaalhooldusameti peadirektor Tuula Asikainen tunnistas aga eile, et kuna Tervashonka ei naasnud avavanglasse, siis tema aprillis aset leidnud üleviimine kinnisest vanglast avavanglasse ja sellele järgnenud tööle lubamine võis olla viga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles