Mürgise alkoholi ohvrite arv on Ecuadoris tõusnud 33ni

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane lint keelab Ecuadori inimestel alkoholi osta
Punane lint keelab Ecuadori inimestel alkoholi osta Foto: SCANPIX

Mürgist likööri joonud ja hiljem surnud Ecuadori kodanike arv on tõusnud 33ni, vahendas BBC.

Kaks nädalat tagasi suri 20 inimest Los Riose provintsis, kust avastati metanooli sisaldanud illegaalset alkoholi. Ametivõimud keelasid pärast juhtumit kolmeks päevaks alkoholi müümise ja tarbimise üle kogu riigi, et politsei saaks tegeleda uurimisega ja konfiskeerida ohtlikud tooted. Ecuadori tervisetöötajate sõnul on sellest hoolimata registreeritud veel 13 surmaga lõppenud juhtumit.

Ametnike sõnul on Los Rioses ravitud kokku 103 inimest, keda iseloomustavad sümptomid on iiveldus, kõhuvalu, krambid, nägemishäireid, tugev higistamine ja teadvuse kaotus.  

Politsei kehtestas Los Riose provintsis küll kuiva seaduse, kuid arstide sõnul on sarnaste sümptomitega patsiente ka pealinnas Quitos ja mujalgi. Kokku on ravi saamiseks arstide poole pöördunud 222 inimest, kellel on tuvastatud alkoholimürgitus.

Tervishoiuministeeriumi sõnul tuleb sümptomite ilmnemisel koheselt arsti poole pöörduda. Ministeeriumi kinnitusel oli kaks klaasi mürgist likööri piisav, et inimest tappa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles