Guatemala massimõrva korraldajad mõisteti 6060-ks aastaks vangi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guatemala massimõrva sooritanud neli endist sõjaväelast
Guatemala massimõrva sooritanud neli endist sõjaväelast Foto: SCANPIX

Guatemala kohus mõistis neli endist sõjaväeametnikku 6060-ks aastaks vangi. Mehi süüdistati 1982. aasta kodusõjas enam kui 200 tsiviilelaniku tapmises, vahendas AFP.

«Kohus mõistis süüdistatavad mõrvades üksmeelselt süüdi. Iga ohvri tapmise eest on ette nähtud 30 aastat vangistust, mis teeb kokku 6030 aastat,» seisis kohtuotsuses. Lisaks sellele määras kohus igale mehele 30 aastat «riigi julgeolekujõudude poolses inimsusevastases kuriteos,» mis tegi kõik kokku 6060 aastat vangistust igale mehele.

Tapmised toimusid 1982. aasta detsembris, kolme päeva jooksul. Pealtnägijate sõnul oli ohvrite seas ka lapsi, vanainimesi ning lapseootel naine. Ellujäänute seas olid vaid mõned lapsed. Kohtuprotsessi jooksul on tunnistusi andnud enam kui 23 pealnägijat.   

Süüdistuse kohaselt olid Antonio Carlos Carias, Manuel Pop, Reyes Collin ja Daniel Martinez massimõrva toimepanemise ajal eliitüksuse Kabil liikmed.

Tapatalgud leidsid aset kolonel Efrain Rios Montti sõjalise režiimi ajal ning väidetavalt telliski tapmised tema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles