Tai protestijad tungisid lennujaama juhtimistorni

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bangkoki rahvusvahelise lennujaama vallutanud Tai valitsusvastased meeleavaldajad hõivasid ka sealse juhtimiskeskuse, mis sundis kõiki kompaniisid oma lende tühistama või mujale suunama.

Kohaliku meedia andmetel võtsid juhtimistorni enda kontrolli alla maskides isikud, kes kuuluvad opositsioonilisse Demokraatlikku Rahvaallianssi, vahendasid AFP ja Reuters. Suvarnabhumi lennuväljale viivat maanteed asuti blokeerima juba eile ning hilisõhtul tungisid meeleavaldajad ka jaama territooriumile.

Tai võimude andmetel jäi terminalidesse lõksu üle 3000 inimese, kelle seas on palju välisturiste, keda viimastel andmetele evakueeritakse hotellidesse, samas kui kümned ja kümned väljalennud tühistati. Lennujaama ümber on kohalike telekanalite teatel kõlanud ka väiksemaid plahvatusi ning mitu inimest sai kinnitamata andmetel vigastada.

Paljud riigid on juba hoiatanud oma kodanikke ning soovitanud neil kas Taisse mitte reisida või siis hoiduda lennujaama hõivanud protestijate eest. Samal ajal levivad kuuldused, et välisvisiidilt täna pärastlõunal naasev peaminister Somchai Wongsawat, kelle tagasiastumist opositsioon nõuab, kehtestab pealinnas eriolukorra.

Suvarnabhumi lennujaama sulgemise tõttu peab valitsusjuht maanduma kusagil mujal. Tai rahvusliku lennukompanii teatel on saabuvaid lende suunatud Bangkoki vanasse Don Muangi lennujaama, mille ümber kogunesid samuti meeleavaldajad, sest seal asub valitsuse ajutine residents.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles