USA meedia andmetel jääb Gates ametisse

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA kaitseminister Robert Gates jääb meedia andmetel ilmselt Pentagoni juhtima ka pärast seda, kui presidendiks astub ametlikult Barack Obama.

 

Gates määrati oma praegusesse ametisse kahe aasta eest president George W. Bushi otsusega ning tema järelevalve all viidi ellu muudatused Iraagis peetava sõja strateegias, vahendas BBC News.

Mitme hästi informeeritud uudistekanali andmetel jääb ta veel vähemalt aastaks ametisse ka uue presidendi administratsioonis. Selliselt on ametnikke tsiteerinud näiteks ABC News ja Politico.com.

Mustanahaline presidendiks valitu ise pole ühtegi avaldust veel sellel teemal teinud ning keskendub seni pigem finantskriisile ja uue majandusmeeskonna kokkupanekule.

Gatesil palutakse allikate sõnul aga ilmselt jääda seetõttu, et tema maine on hea nii demokraatide kui ka vabariiklaste leeris ning see näitaks Obama administratsiooni laiemat kandepinda.

Tõenäoliselt teeb uus president oma julgeolekumeeskonna teatavaks järgmise nädala alguses.

ABC ja Politico teatasid ka sellest, et tema uueks riikliku julgeoleku nõunikuks tõusmas on endine USA ja NATO vägede komandör Euroopas, merejalaväe kindral James Jones.

USA uueks riigisekretäriks pakutakse aga üha kindlamalt endist esileedit Hillary Clintonit, kelle kontorist kinnitati läbirääkimisi, kuid lisati, et täpsemad teated oleks veel enneaegsed.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles