Kamtšatka politsei otsib laserkiirega vehkinud huligaane

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laserkiir
Laserkiir Foto: SCANPIX

Venemaal tegutsevad laserhuligaanid üritasid eile õhtul pimestada maandumist sooritavate reisilennukite piloote Petropavlovsk-Kamtšatski lennuvälja lähistel.

Siseministeeriumi pressisekretär Kamtšatka krais Alla Ivanovna rääkis Interfaxile, et tundmatud kurjategijad suunasid umbes tunni vältel laserkiirt maanduvate lennukite piloodikabiinidele.

Reisilennukid, mis rünnaku alla sattusid, maandusid õnneks korralikult, kinnitas Ivanova.

Kiirt suunanud isikud asusid 28. kilomeetril Petropavlovsk-Kamtšatsk-Milkovo maanteel. Nende oletatava asukoha tegi kindlaks ühe sõjaväeosa lennussalga valvekorrapidaja, kes teatas sellest ka politseisse.

Politseinikud otsivad huligaane ja paluvad nende leidmiseks abi ka kohalikelt elanikelt, rääkis Ivanova.

Sel aastal lumepallina veerema läinud laserterrorism näitas end Kamtšatkal esmakordselt. Tegelikult pole taolist intsidenti olnud terves Kaug-Idas, rõhutas Ivanova.

Riiklik lennundusamet Rosaviatsija on selle aasta algusest saadik registreerinud üle 40 pimestamiskatse. Suur osa neist on leidnud aset Doni-äärses Rostovis, huligaanid on aktiivselt tegutsenud ka Moskva lennujaamade Šeremetjevo ja Vnukovo lähistel..

Riigiduumas on arutlusel seaduseelnõu, mis võimaldaks võtta kriminaalvastutusele inimesed, kes seavad oma tegevusega ohtu kopterite ja lennukite ning neis viibivate inimeste turvalisuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles