Kiievi kohus lasi Tõmošenko vahistada

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko kohtusaalis
Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko kohtusaalis Foto: SCANPIX

Kiievi kohus lasi täna tulise kohtuprotsessi käigus vahistada  Ukraina endise peaministri Julia Tõmošenko, vahendas AFP.

Kohtunik Rodion Kirejev nõustus süüdistajaga, et korduva korra rikkumise eest kohtus tuleb Tõmošenko vahi alla võtta. Kuni tänaseni ei olnud Tõmošenkot vangistusse määratud.

Endisel peaministril pandi käed raudu kohturuumist lahkudes ning seejärel transporditi ta politsei poolt kinnipidamisasutusse. Ametnikel paluti kindlustada, et inimesed teda raudus kätega ei näeks, kinnitas kohtus viibinud AFP korrespondent.

Tõmošenkot süüdistati kohtu mittetõsiselt võtmises ning kohtuniku ja ülekuulatavate pilkamises kommentaarides, mida ta kirjutas oma Twitteri kontole otse kohtusaalist. Kohtuotsuse kohaselt oli Tõmošenko vahistamise põhjuseks «süüdistatava süstemaatilised rikkumised, sealhulgas ülekuulamiste takistamine».

Tõmošenko on kohtu all Venemaaga 2009. aastal sõlmitud gaasileppe pärast, millega ta tekitas Ukrainale suurt kahju. Endine peaminister on veendunud oma süütuses ja väidab, et on sattunud poliitilise tagakiusamise ohvriks. Süüdimõistmise korral ootab teda kuni kümneaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles