USA soomuk rammis väidetavalt Vene saatkonna autot

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA soomukite kolonn Bagdadi tänaval.
USA soomukite kolonn Bagdadi tänaval. Foto: Reuters / Scanpix

Vene välisministeeriumis süüdistatakse ameeriklasi Bagdadis liikunud diplomaatilise konvoi sihilikus ründamises.

ITAR-Tass teatas viitega anonüümseks jäänud ametnikule, et skandaalne intsident juhtus, kui USA soomustransportööride kolonn möödus kolmest soomustatud autost, mis vedasid Vene diplomaate ja nende ihukaitsjaid, vahendas AFP.

«Ühtäkki hakkas juhtiv soomustransportöör teravalt manööverdama, möödus meie teisest ja kolmandast autost kaugeimal vasakpoolsel real, jõudis järele juhtautole ja rammis seda tahtlikult, üritades seda teelt välja lükata,» rääkis ametnik.

USA masinad sõitsid seejärel peatumata edasi ning osa sõdureid olevat sihtinud oma relvi venelaste peale, lisas ametnik, kelle sõnul sai kokkupõrkes mitu inimest «erineva astme vigastusi». Ta  ei täpsustanud, millal vahejuhtum aset leidis, kuid märkis, et venelased olid teel turvalisest «rohelisest tsoonist» rahvusvahelisele lennuväljale.

Interfaxi andmetel toimus see aga juba täpselt nädala ees eelmisel kolmapäeval. Selle agentuuri allika sõnul ollakse ministeeriumis kindlad, et ameeriklased ründasid diplomaate sihilikult ning vaid tänu autode soomustatusele õnnestus ohvreid vältida.

Moskva on ametniku sõnul nõudnud Washingtonilt intsidendi uurimist ning süüdlaste karistamist, samuti jäetakse kannatanutele õigus nõuda kompensatsiooni materiaalse ja moraalse kahju eest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles