New Orleansi politseinikud mõisteti süüdi tapmiste kinnimätsimises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Orleansi politsei aseülem Kirk Bouyelas eile pärast kohtuotsuse selgumist.
New Orleansi politsei aseülem Kirk Bouyelas eile pärast kohtuotsuse selgumist. Foto: SCANPIX

USA föderaalkohus mõistis eile süüdi viis New Orleansi politseinikku seoses kahe inimese surmaga lõppenud tulistamistega orkaan Katrina järel puhkenud kaoses.

4. septembril 2005. aastal ehk vähem kui nädal pärast seda, kui suurtorm New Orleansi laastas, lasksid korrakaitsjad Danzigeri sillal toimunud kahes vahejuhtumis maha kaks relvastamata kohalikku elanikku ja haavasid veel nelja, vahendas BBC.

Esimeses tulistamises hukkus 17-aastane James Brissette ja sai haavata neli tema pereliiget, mõni minut hiljem tulistasid politseinikud kaht venda, kellest üks, vaimupuudega 40-aastane Ronald Madison, sai surma.

Kohus otsustas, et kumbki surmaga lõppenud tulistamine ei olnud mõrv. Kõik viis politseinikku olid aga süüdi tapmiste varjamises, neli tulistamistes osalenud korrakaitsjat mõisteti süüdi ka inimõigusrikkumistes. Politseinikud saavad karistuse teada detsembris, mitut ootab eluaegne vangistus.

Prokurör Theodore Carter ütles, et politseil polnud mingit õigustust tulistada kümneid kordi relvitute inimeste pihta, kes ületasid silda, et orkaani järel endale toitu otsida.

Katrina ujutas üle enamuse New Orleansist ja tormi järel oli suurlinnas palju rüüstamist ja vägivalda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles