Iraanis poodi kümme surmamõistetut

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Iraani pealinnas Teheranis asuvas kurikuulsas Evini vanglas poodi täna tapmiste eest surma mõistetud üheksa meest ja üks naine.


Hukkamist inspekteerinud ametnik luges naisele ette kohtuotsuse, mille kohaselt oli naine tapnud oma abikaasa ja lõiganud ta seejärel tükkideks, vahendas AFP.

Iraani inimõigusorganisatsioonide kinnitusel tappis võis naine oma abikaasa tappa seetõttu, et viimane oli vägistanud nende tütart.

Pärast 1979. aastal Iraanis toimunud revolutsiooni käib kohtumõistmine riigis šariaadi ehk islami seaduste järgi, mille kohaselt võib surmanuhtluse määrata mõrva, abielurikkumise, relvastatud röövi, usust taganemise ja narkokaubanduse eest.

Iraanis on sel aastal toimunud hukkamiste käigus poodud üle 200 inimese.

Inimõigusorganisatsioonid on Iraani hukkamised hukka mõistnud, kuid Amnesty Internationali andmetel oli Iraan surmanuhtluse läbi tapetud 317 inimese poolest eelmisel aastal Hiina järel koguni teisel kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles