Lätis elab korrusmaja rahvas rotihirmus

Hanneli Rudi
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rott
Rott Foto: Peeter Langovits

Läti kuurortlinnas Ogres on ühe maja elanikud hädas inimesi ründavate rottidega. Rotid saabusid majja, kui üks elanikest hakkas oma korterisse prügi koguma.

Majaelanik Rasma rääkis, et ühel öösel ronis rott tema näole ning hammustas teda huulest, vahendab  Вести сегодня telekanalit LNT Tautas Balss. Naise sõnul raviti teda pärast seda nii Ogres kui ka Riias. Naise sõnul ta öösiti peaaegu ei maga, kartes rottide rünnakut.

Rottide tuleku põhjuseks peetakse teisel korrusel elavat Peteris Danilovist. Aastate eest erastas mees majas kaks korterit ja hakkas sinna prügi korjama, alates võtmetest kuni hallitanud tekkideni. Mõne aja eest viis kohalik linnavõim majast ära kuus traktorikoorma täit Danilovsile kuuluvat «vara».

Pärast prügi äraviimist jäid rotid oma elupaigast ilma ning hakkasid ründama naabreid. Kohalik majavalitsus on probleemi lahendamisel jõuetu. Danilovsi välja tõsta ei saa, aga naabrid elavad pidevas rotihirmus. Ka hakkas mees pärast ruumide tühjendamist taas prügi majja tassima.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles