Vägistajast Iisraeli ekspresident kaebas kohtuotsuse edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Iisraeli president Moshe Katsav ülemkohtus.
Endine Iisraeli president Moshe Katsav ülemkohtus. Foto: SCANPIX

Endine Iisraeli president Moshe Katsav astus täna Jeruusalemmas ülemkohtu ette, et kaevata edasi otsus, mis mõistis ta vangi vägistamise ja seksuaalse ahistamise eest.

Katsav mõisteti süüdi mullu detsembris, tänavu märtsis määras kohus talle karistuseks seitse aastat vabadusekaotust. Ühtlasi peab ta vägistamise ohvrile maksma valuraha 100 000 seeklit (20 000 eurot) ja teisele ohvrile 25 000 seeklit (5000 eurot), vahendas AFP.

Ehkki poolteist aastat kestnud protsessi ajal jäi Katsavist mulje kui mehest, kes pidevalt oma naisalluvaid ahistas, on ta süüdistusi pidevalt eitanud. Ta väidab, et sattus meedia vandenõu ohvriks ja et suhted alluvatega toimusid konsensuse alusel.

Ekspresident pidi karistust kandma hakkama juba 8. mail, kuid ülemkohus otsustas, et Katsavil on enne õigus oodata ära oma edasikaebuse tulemus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles