Iraanis vahistati 17 noort veesõja pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani lapsed Teherani purskkaevus kuuma eest leevendust otsimas.
Iraani lapsed Teherani purskkaevus kuuma eest leevendust otsimas. Foto: SCANPIX

Iraani politsei arreteeris 17 poissi ja tüdrukut seoses veesõjaga ühes islamivabariigi mereäärses pargis, teatas täna kõrge õigusametnik.

«17 noort poissi ja tüdrukut, kes pritsisid üksteist veega, peeti reedel kinni ühes [Bandar Abbasi linna] rannapargis,» teatas Homozgani provintsi justiitsülem Ali Alia uudisteagentuuri ISNA teatel.

Tema sõnul lasti viis noort kohe vabaks ning ülejäänud vabastati kautsjoni vastu täna. Samas võidakse nad mõista süüdi islamiga keelatud teo avalikus toimepanemises ja politseinike solvamises, vahendas AFP.

Sarnane juhtum leidis aset eelmisel nädalal Teheranis, kui mitusada noort pidasid tühjade pudelite ja veepüssidega maha lahingu pealinna Vee ja tule väljakul. Veesõjast tehtud fotod jõudsid Facebooki ja teiste sotsiaalvõrgustike kaudu meediasse, misjärel arreteeriti kümme noort. Eile lasti nad kautsjoni vastu vabaks.

Võimud ja konservatiivne meedia on veesõjad hukka mõistnud, sest fotodel oli näha läbimärgi tüdrukuid, kellel oli kohustuslik nägu varjav hidžaab lääbakil.

Moraalipolitsei ülem kindral Ahmad Rouzbahani hoiatas hiljuti, et võimud reageerivad jõuliselt iga kord, kui säärased sündmused avalikes kohtades korduma peaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles