Aasia börsid alustasid päeva suure langusega

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödakäija vaatab Tokyo börsi numbrilangust.
Möödakäija vaatab Tokyo börsi numbrilangust. Foto: Reuters/ScanPix

Aasia börsid alustasid päeva langusega, kuna investorid on närvilised USA riigireitingu reedeõhtusele alandamise pärast. 


Jaapani peamine aktsiaindeks Nikkei 225 kukkus 2,4 protsenti, Lõuna-Korea Kospi 5 protsenti ning Hongkongi Hang Seng 4 protsenti, vahendavad välisagentuurid.

Analüütikute sõnul jäävad rahaturud lähinädalatel heitlikuks, hoolimata sellest, et nii G7 riigid kui Euroopa Keskpank on lubanud finantsstabiilsust toetada.

Nii G7 rahandusministrid kui euroala keskpankade juhid pidasid eile erakorralise telefonikonverentsi. Hiljem avaldas Euroopa Keskpank teate, mis viitas panga valmidusele osta rahaturgude stabiliseerimiseks Itaalia ja Hispaania võlakirju. G7 riigid ütlesid ühisavalduses, et on valmis võtma kõik vajalikud meetmed finantsstabiilsuse ja kasvu tagamiseks.

«Kuniks inimesed suudavad piisavalt kiiresti maha rahuneda, ei pea see muutuma järjekordseks üleilmseks finantskriisiks,» kinnitas David Cohen finantsanalüüsifirmast Action Economics.

Aasia börside langusest hoolimata peavad eksperdid sealsete rahaturgude väljavaateid paremaks kui USA ja Euroopa omi. «Tuleb pööre Aasia ostmise poole. Raha hakkab liikuma arenenud turgudelt arenevatele,» ütles Arjuna Mahendran HSBC pangast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles