Keskpank suutis Euroopa börsid maha rahustada

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakler Michael Pansegrau Frankfurdi börsil.
Maakler Michael Pansegrau Frankfurdi börsil. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa aktsiaturud on stabiliseerunud pärast seda, kui Euroopa Keskpank teatas oma kavatsusest osta üles valitsuste võlga.

Nii Itaalia kui Hispaania börsid tõusid enam kui 2 protsenti. Kõik olulisemad Euroopa aktsiaindeksid kasvasid. Näiteks Londoni FTSE ja Pariisi Cac suurenesid ligi 1 protsendi, vahendab BBC.

Euroala keskpankade juhid pidas eile telefonikonverentsi, kus arutasid võimalust Itaalia ja Hispaania võlakirju osta. Pärast seda väljastas Euroopa Keskpank teate, milles lubas rakendada aktiivselt oma võlakirjade ostmise programmi. Keskpank tavapäraselt ei ütle, mis riikide võlakirju ostab, kuid analüütikud arvavad, et need saavad olema ennekõike Itaalia ja Hispaania omad.

Aasia börsid seevastu on täna langenud ning analüütikute sõnul jäävad aktsiaturud lähinädalatel heitlikuks.

«Kahtlemata on Standard and Poor'si [USA reitingu] alandamine väga sümboolne ja ajalooline sündmus,» ütles Paul Sheard Nomura pangast. «Kuid tõesti, kriisi kese erinevalt aastast 2008, on väga palju euroalas. Nii et minu meelest turud keskenduvad väga palju sellele, mida euroala poliitikud teevad lähinädalatel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles