Tai peaminister käskis armeel püsida kasarmutes

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tai rahvarahutuste ajendiks muutunud peaminister Somchai Wongsawat nõudis sõjaväelt jäämist oma baasidesse, samas kui tänavatel levivad kuulujutud peatsest riigipöördest, kuna protestid valitsuse vastu ei näita pealinnas Bangkokis vaibumise märke.

 

Keskvalitsuse pressiesindaja lükkas samas ümber spekulatsioonid, nagu kavatseks Somchai vallandada armeejuhi kohalt kindral Anupong Paochina, kes teatas eile, et poliitilise kriisi lõpetamiseks tuleb riigis korraldada ennetähtaegsed valimised, vahendas Reuters.

«Väed peaksid jääma kasarmutesse ja peaminister ei kavatse kedagi lahti lasta,» teatas pressiesindaja. Samal ajal kasvab meedia teatel surve armeele, et see sekkuks kriisi, mis ähvardab muidu viia ulatuslike rahvarahutusteni, kuna peaminister Somchai keeldub tagasi astumast. Reutersile kinnitas üks anonüümseks jäänud ohvitser, et sõdurid on «100 protsenti valmis».

Somchai pidas täna riigi põhjaosas oma kabinetiga erakorralise istungi ning kuulutas välja eriolukorra kahes Bangkoki lennujaamas, mida piiravad valitsusvastased meeleavaldajad Demokraatlikust Rahvaalliansist, mis esindab rojaliste, pealinna vana eliiti ja keskklassi. Suvarnabhumi rahvusvahelist lennujaamas ja vanas Don Muangi lennujaamas peab korda tagama politsei.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles