Kukkus ka Fannie Mae ja Freddie Maci reiting

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freddie Mac.
Freddie Mac. Foto: SCANPIX

Standard & Poor's võttis kolmekordse A reitingu ka USA riiklikelt kodulaenuhiiglastelt Fannie Maelt ja Freddie Macilt.

S&P samm osutab tõsiasjale, et USA eluasemelaenude tööstus seisab üleval peamiselt valitsuse toel.

Fannie ja Freddie võeti riigi kontrolli alla finantskriisi ajal ning mõlemad sõltuvad rahastamise osas valitsusest.

«Fannie Mae ja Freddie Maci reitingulangetused peegeldavad nende otsest sõltuvust USA valitsusest,» seiasb S&P avalduses. «Lisaks kaudsele toetusele, mida me oma reitingute puhul arvesse võtame, on USA rahandusministeerium pakkunud nimetatud ettevõtetele otsest toetust, varustades neid vastavalt vajadusele kapitaliga kvartalite kaupa.»

S&P langetas ühtlasi AA+ peale 10 USA riikliku eluasemelaenupanga reitingud (kokku on selliseid panku 12).

Agentuur alustas ka selliste kohalike omavalitsuste võlakirjade reitingute langetamisega, mis on seotud föderaalvalitsuse võlakirjadega.

Kukkusid ka arvelduskeskuste reitingud, mis mängivad olulist rolli finantssüsteemis ja derivatiivide turul. AA+ peal on käesolevaga Depository Trust Co, National Securities Clearing Corp, Fixed Income Clearing Corp ja Options Clearing Corp.

S&P kinnitas, et USA suurpankade reitingud jäävad vaatamata eilsele aktsiate suurmüügile ja USA reitingu kukkumisele samaks.

«Ühegi meie fookuses oleva USA panga reiting ei ületa USA riigivõlakirjade reitingut,» ütles S&P. «Valitsuse reitingu langus ei muuda meie poolt eeldatud riikliku toetuse taset nendele pankadele.»

USA juhtivate pankade pikaajalised reitingud on sellised: Bank of America A+, Citigroup A+, Wells Fargo AA, JPMorgan Chase AA– ja Morgan Stanley A+.

S&P langetas järgmiste kindlustusettevõtete reitinguid: Knights of Columbus, New York Life, Northwestern Mutual, Teachers Insurance and Annuity Association of America ja United Services Automobile Association. Kõigi nende reiting on nüüd AAA asemele AA+.

Assured Guaranty, Berkshire Hathaway, Guardiani, Massachusetts Mutuali ja Western & Southerni AA reitingud jäid paika, kuid said negatiivse väljavaate.

Eeldatavasti kukutab S&P ka mõnede linnade ja osariikide reitinguid.

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles