Kadunuks jäänud AN-12 asus otsima amfiiblennuk BE-200

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfiiblennuk BE-200 läheb transpordilennukit AN-12 otsima.
Amfiiblennuk BE-200 läheb transpordilennukit AN-12 otsima. Foto: SCANPIX

Habarovskist startis eriolukordade ministeeriumi Kaug-Ida regionaalse keskuse amfiiblennuk BE-200, mis võttis kursi piirkonnale Kolõmas, kus oletatavasti kukkus alla AN-12.

Transpordilennuk AN-12, mille pardal oli 12 inimest, kadus radariekraanidelt varsti pärast seda, kui komandör oli palunud luba naasta mootoririkke tõttu Magadani lennuväljale.

Kaug-Ida transpordiprokuratuuri esindaja teatas RIA Novostile AN-12 tükkide leidmisest ja 11 inimese hukkumisest, vahendas RIA Novosti. Eriolukordade ministeerium ega lennundusamet Rosaviatsija neid andmeid ei kinnita, kuna otsingud alles jätkuvad.

Varsti pärast lennuki kadumist radariekraanidelt lendasid seda otsima kopter MI-8 ja lennuk AN-26, kuid ilmastikuolude halvenemise tõttu operatsioon katkestati.

Praeguse lendab võimalikus õnnetuspiirkonnas taas AN-26, kuid madalpilvisus, keeruline mägine reljeef ja saabuv pimedus muudavad otsingud keeruliseks.

Mõningate Vene uudisteportaalide andmetel oli lennuki pardal 11 inimest.

Lennuk oli teel Magadanist Kepervejemisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles