Londonis valmistutakse uueks mässuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Clapham Junctionis.
Politseinikud Clapham Junctionis. Foto: SCANPIX

Juba kolm ööd järjest toimunud vägivaldsed rahutused Londonis ja selle äärelinnades jätkuvad suure tõenäosusega ka täna sama ulatuslikult.

Politsei on hankinud pealinna lisavägesid mujalt linnadest.

Manchesteri piirkonnast saabus Londonisse täna umbes 100 politseinikku, kes on treenitud avaliku korra kaitsmiseks. Lancashire’ist saadeti Londonisse üle 70 politseiametniku.

Rahutuste jätku ja levikut on esialgsetel andmetel oodata Hackneys, Ealingis ja Camberwellis. Neis linnaosades on The Guardiani teatel luureteenistus palunud sulgeda mitmed poed.

Austraalia ajakirjanik Paola Totaro avaldas The Telegraphile, et on Camberwellis kinni juuksurisalongis, kõik piirkonna poed on politsei soovitusel alla lasknud kaitsevõred ning klientidel soovitatakse mitte väljuda.

«Siin on päris palju politseinikke ja tunda on põlengu lõhna. Veidi varem kuulsime inimesi mööda tänavat jooksmas, kuid olukord on hetkel segane,» avaldas ta.

The Guardianile helistas veidi aja eest Sandra Laville, teatades, et 500 uurijat vaatavad läbi turvakaamerate videoid rahutustest, et tabada võimalikke kurjategijaid. Pea kõik Suurbritannia pealinna piirkonna uurijad pidid katkestama muud töökohustused, et tegeleda mässuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles